Tuesday, June 25, 2013

TATAP PRA-U 2013/2014


Fuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhh.....

Tiup dulu ni blog,banyak sudah habuk nya...1 Inci sudah kale'...hehe

Lama sudah enda update ni blog...Rindu pula...Adeyyy...:P

Alhamdulilah,ada jua masa ni hari tuk update blog.....

 

Oh ya...berbalik kepada title kita...pasal form 6...

 

Mula2 tu ak cek d Internet tawaran f.6....sekali ak cek,punya main terkejut...aku dapat ALIRAN SAINS...oh mak engkau...enda ku sangka2 bule dapat sains...ak bukan nya pro sains2 ni...hehe.. Lepas tu cek tuk kwn ku pula...c Ija...dia dapat aliran kemanusiaan...punya sedih,enda sama aliran kami... dan yang paling bikin sedih n kaciwa ...kami enda dapat sekolah yang sama ,dia SEKUTU aku SEMEKAR....:'(

Biar la enda sama sklh ..hehe...enda apa yg penting kami tatap kawan bah...:)




Bah,sehari sebelum mendaftar tu ...baru la ak sibuk beli itu ini,buat itu ini....itu ini begitu begini la...hihi

Ak juz beli baju sekolah ,tudung n kasut ja coz kain hitam sdh ada...kain PRS ...hehe...jimat2 bah kunun...:P

 

8 MEI 2013(RABU)

Tiba la hari yg d tunggu2..(kunun la)

Pagi2 tu brsiap tuk pgi SEMEKAR...

lebih kurang jam 9.15 pagi ak sampai d sklh tu...(bukan nya jauh pun)..

Mula2 ak sampai memang sakai2 la...enda tau apa2 ni...blur bah -_- .

Nasib ada c Yunhee n mama nya... klau enda mmg ak sesat la...haha

 

Lepas tu mendaftar la kami d bilik B1 kale' tu...mcm bilik mesyuarat..

Tunjuk surat tawaran,IC n so on la..

Lepas tu pg belakang ambil gambar n beli nametag.... n pg koperasi lgi beli fail...Selesai semua tu kami duduk dengar taklimat sikit2 pasal f.6 ,disiplin n peraturan2 d sklh tu la...

Ok,lebih kurang jam 12.30...kami pun kana halau d suruh pulang rumah...haha..kana halau lgi tu... Yeah!!! dapat jua pulang rumah... Tapi besuk pgi sklh lgi..:(

Selama 2 Minggu kami Orentasi...best jua...duduk d Bilik Kuliah n dgr ckgu2 brcakap ja..




.................................................................................................................................................................................

PENGAJIAN AM

BIOLOGI

KIMIA

MATEMATIK TULEN

SAINS SUKAN

 

 

tu la subjek yg ak ambil nanti STPM... 5 ja tambah MUET lgi... banyak kan...biar la tu...

Tapi ak rasa bagus lgi aliran kemanusiaan senang lagi...kami ni sains2 ni trip2 ja pro..tapi enda pro pun.. kadang2 result budak2 kemanusiaan lgi MELETOP dri budak sains.. Tahniah la siapa yg dapat kemanusiaan tu..:)

Kamu harus bersyukur...adeyyy :P

Bah,apa lgi mau d cerita ni...

Oh ya, pasal kelas ku 6 SIGMA LESTARI(SL) ataupun maksud lainnya 6 SKEMA LAH(SL)...hehe
sampai ckgu Ruddin pun enda mau ajar kami PA..sbb kami skema dia bilang..dia buat lawak kami enda ketawa...apa bule buat,klas kami skit ja orang nya...yg bnyk pun ah chai2..durang enda paham lawak ckgu bah itu... kami ni lambat loading kale' ar...hehe

Skrg,ckgu Wan yg ajar PA...best jua la banyak info yg kami dpat...

 

Cikgu Theresa pula,ajar kami Bio...

Ckgu ni ok,mcm budak2 bule buat kawan la...hehe..Bio mcm silibus f.5 jua cuma ada pnambahan skit...ok la tu...:)

 

Untuk Kimia pun..ckgu Henfin.... KAMI TANYA,DIA JAWAB...itu ja...hehe

Pure math pula ckgu Lee...ckgu ni baik,dia mgajar pun ak pham...biarpun enda 100% ak dapat...tapi bule la diterima...:)

 

Cikgu Rosly ...ckgu yg paling sempoi...

Liau...kau mengajau sgt bagus liau... ajau kami sains sukan....mmg bahasa dia "ajau, liau" biasa dgr time dia mgajar...

 

MUET pula ckgu yg comel,cute n cntik...Madam Dahlia... dalam klas MUET msti cakap BI (BM not allowed) n wajib bawa kamus...klau enda kau ambil la penyapu...sapu tu koridor... on the floor @#$*())(*&$@

 

 

Erm,aku tau mmg ramai yang enda suka PRA-U atau lebih dikenali sebagai f.6 kan sebab pakai uniform sekolah kan...

ak pun mula2 enda suka jua...tapi klau dipikir balik...

Darjah 1 sampai la tingkatan 5 kita pkai baju uniform jua kn...lama jua tu 11 TAHUN....enda kan la kita enda bule bertahan n berkorban selama 1 TAHUN 6 BULAN untuk pkai baju uniform tu kan...think positive bebeh *_*


Setelah lama ak f.6 ni datang pula tawaran dri UPM & POLITEKNIK....

Of coz ,ak tolak sbb ak tau f.6 ada la plihan terbaik....first come,first serve bah..(ada kaitan ka?) Aku bukannya menolak rezeki...tapi erm... biar la tu... F.6 ni jimat bah...enda jua membebankn family ku... klau ak masuk UPM or POLITEKNIK confirm ada benda alah PTPTN....itu yg ak enda mau tu...kesannya dlm masa yg panjang... Tunggu la tawaran yg lebih bagus lagi..peace :)

Tawaran POLITEKNIK
Tawaran UPM





Lagipun ak aliran sains enda banyak saingan n masuk U pun senang ..dapat pointer 2.7 ...bule la masuk U sdh (kau pkir senang ka dpt pointer 2.7....berusaha la bah...hihi)



Bah,ok la ar...sampai sini ja...ada Homework Assignment MUET & karangan PA...tata titi tutu....:)

SEKALI AKU KE HADAPAN,AKU ENDA KAN REVERSE LAGI !!!



╔══╗
╚╗╔╝
╔╝(¯`v´¯)
╚══`.¸ALLAH ♥ :*)

❀♥Salam Penuh Ketenangan♥❀
❀♥*Mawar Sharkina*♥❀
✿✿ ♥•RS•♥ ✿✿

© Original Blog©

 

 

2 comments:

Eyra Eden said...

GUD LUCK IN UR FORM6 ^_^

Bios Logos said...

thanks eyra...you too :)